Web Analytics Made Easy - Statcounter

روز عید غدیر خُم است و شنیدنِ آهنگ «علی ای همای رحمت» به شدت توصیه می‌شود، آهنگی که با صدای محمد اصفهانی برای همیشه ماندگار شده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آهنگ‌های مناسبتی در چند دهه‌ی گذشته بسیار ساخته و پخش شده است. بیشتر این آهنگ‌ها هم تنها برای خالی نبودنِ عرصه و بدون فکر و گاهی به دست کسانی با کمترین تخصص، ساخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یادی از آهنگی که موسیقی پاپ را تکان داد / ترانه‌ای با صدای خشایار اعتمادی و به روایت موسیقی گفتار

 

در این میان اما آهنگ‌هایی هستند که مناسبتی‌اند، اما تاریخ مصرف ندارند؛ گویی برای همیشه و برای آینده ساخته شده‌اند.

غزل «علی ای همای رحمت» را به خاطر دارید؟ آن را در کتاب‌های درسی خوانده‌ایم. سروده‌ی «شهریار» است. داستان‌های بسیاری هم درباره چگونگیِ سروده شدنِ این غزل روایت شده است. خوانندگان بسیاری هم تلاش کرده‌اند روی این شعر ملودی بگذارند و بخوانند که تقریبا همه آنها به دست فراموشی سپرده شده‌اند.

محمد اصفهانی اما «علی ای همای رحمت» را خوانده است. آن هم با آهنگی از شهریار فریوسفی که در نوازندگیِ تار و سه‌تار چیره‌دست بود.

شهریار فریوسفی از شاگردان علی‌اکبر شهنازی و هوشنگ ظریف بود. سابقه همکاری با گروه «پایور» و برگزاری کنسرت در نقاط مختلف ایران و جهان را در کارنامه داشت. تحصیل‌کرده هنرستان موسیقی و عضو شورای عالی موسیقی صدا و سیما بود. او دو فرزند به نام‌های پدرام و پانیذ دارد که هر دو از نوازندگان ویلن هستند و هم‌اکنون از بهترین نوازندگان ویلن در کشورمان به حساب می‌آیند.
شهریار فریوسفی در 15 تیر 1388 درگذشت.

شخصی با چنین تجاربی روی شعری از شهریار آهنگی می‌گذارد و محمد اصفهانی هم آن را می‌خواند.

 

 

اصفهانی هم خواننده‌ی شناخته شده‌ای است و در کارش تخصص لازم را دارد: درجه یک هنری در زمینه خوانندگی موسیقی ایرانی را دارد. خودش پزشک است. شاگرد بزرگان آواز ایران بوده است. برخی از تیتراژِ سریال‌هایی که در ذهنتان ماندگار شده است را محمد اصفهانی خوانده است؛ ولایت عشق و پهلوانان نمی‌میرند و ...
اصفهانی تا به امروز 14 آلبوم منتشر کرده‌است. سابقه همکاری با بزرگانی مانند همایون خرم، بابک بیات و فریدون شهبازیان را دارد.

این خواننده موسیقی ایرانی، در مسابقات قرآن قبل از انقلاب در رده نوجوانان مقام کسب کرد. او از اوایل کودکی قرائت قرآن کریم را به سه روایت نزد استادان وقت آموخته و از شیوه‌های مختلف این فن به ویژه شیوه مصطفی اسماعیل بهره‌مند شده‌است.

یادمان نرود که در 12 بهمن 1357 و در مراسم استقبال از امام خمینی(ره)، آن نوجوانی که قرآنِ آغاز برنامه را خواند، محمد اصفهانی بود.

حاصل اینکه اگر آهنگی ماندگار می‌شود، نخست نیتِ آهنگساز و خواننده و دیگر عوامل بر کار تاثیر می‌گذارد. بدون شک اصفهانی و فریوسفی با خلوص نیت و با عشق به مولا علی علیه‌سلام این آهنگ را ساخته و اجرا کرده‌اند که تا به امروز شنیدنی مانده است و همچنان هم خواهد ماند. از سوی دیگر تخصص در انجام هر کاری اهمیت والایی دارد.
فریوسفی و اصفهانی کارشان را بلد بودند که توانستند چنین اثری با چنین کیفیتی به مخاطب تحویل دهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: موسیقی موسیقی علی ای همای رحمت محمد اصفهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۶۰۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام خلیج فارس همیشه ماندگار است

نقشه نگار پیشکسوت و پژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، محمدرضا سحاب امروز در نشست علمی خلیج فارس که به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور جمعی از پژوهشگران در کیش برگزار شد، اظهار داشت: قدمت نقشه‌های موجود از خلیج فارس در اسناد تاریخی به بیش از پنج هزار پیش باز‌می‌گردد.

وی بیان داشت: ما بیش از 25 هزار نقشه تاریخی و معاصر جهان را به زبان‌های مختلف از کتابخانه‌های سراسر جهان جمع‌آوری کردیم که تقریباً در تمام آنها نام خلیج فارس به‌درستی درج شده است.

نقشه‌نگار پیشکسوت وپژوهشگر ایرانی با بیان اینکه عناوین جغرافیایی را نمی‌توان با سیاست تغییر داد، گفت: نام خلیج فارس تا همیشه ماندگار است و این توطئه‌های استعمار است که با هدف گرفتن وحدت مردم، سعی در تغییر این نام دارد که به طور یقین هیچ‌گاه موفق نخواهد بود.

نگاهی به تاریخچه و اسناد قدیمی خلیج فارس

سیدعلیرضا فاطمیان‌پور نیز در این مراسم با تقدیر از محمدرضا سحاب و پیروز مجتهدزاده پژوهشگران کشور، گفت: حوزه فرهنگی این سازمان در سه بخش تقویت هویت ملی، مذهبی و محلی برنامه ریزی و فعالیت می‌کند و این مراسم با هدف تقویت هویت ملی برنامه ریزی و برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: دانش آموزان، مرزبانان آینده ایران اسلامی هستند و حضور آنان در کنار بزرگان علمی کشور، اقدامی هدفمند برای آشنایی نسل جدید با تلاش و پژوهش‌های انجام شده در حوزه خلیج فارس و اهمیت جهانی خلیج فارس است.

یادآور می‌شود، دهم اردیبهشت سالروز بیرون راندن و اخراج استکبار جهانی به سرکردگی پرتغالی‌ها از جزایر دریای پارس توسط سرداران ایرانی است که به عنوان روز ملی خلیج فارس نام‌گذاری شده و در همین راستا برای حقانیت این نام مقدس و حساس برای ایرانیان برنامه‌‌های متنوعی در استان هرمزگان و جزایر آن از کیش و قشم به اجرا درمی‌آید.

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • پیکر مرتضی شفیعی در اصفهان خاکسپاری شد
  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • شایعه عجیب درباره «شهریار»؛ با عالم غیب در ارتباط است!
  • یادی از منادی وحدت در سیستان و بلوچستان
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • عکس| عکس‌های جدید حامد آهنگی در تولد لاکچری پسرش
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • (ویدیو) صف طولانی اصفهانی‌ها برای سروش صحت